Vascoda bouwt bruggen tussen Belgische bedrijven en technische tekenaars

Tal van (bouw)bedrijven, ondernemers en architecten zijn al enkele jaren vertrouwd met het outsourcen van hun technisch tekenwerk. Dat is enerzijds een hele hulp, een forse besparing en meteen ook de niet-creatieve last die van hun schouders valt. Toch bleek de afgelopen jaren dat de samenwerking tussen Belgen en internationale technische tekenaars niet altijd van een leien dakje liep.

Shutterstock 782843011

Vascoda ontwikkelde de oplossing: een gestroomlijnde communicatie tussen Belgische bouwondernemingen, architecten en technische tekenaars van over de hele wereld.

De voordelen van technische outsourcing

Iedere expert in ons vak is vertrouwd met de voordelen het outsourcen van technisch tekenwerk met zich meebrengt. Die voordelen zijn dan ook niet onder stoelen of banken te schuiven:

  • Er zit een schat aan technische kennis verspreid over de hele wereld

  • De prijs van externe professionals uit het buitenland ligt doorgaans een pak lager

  • De technische experts kunnen makkelijk inspringen en de capaciteit tijdelijk verhogen.

En dat zijn slechts enkele belangrijke voordelen. We laten hier de kleinere opportuniteiten (zoals besparing op werkplaats en licenties) nog even buiten beschouwing.


De nadelen van technische outsourcing

Elk voordeel heeft z’n nadeel. Dat gezegde geldt ook bij de outsourcing van technisch tekenwerk. En jammer genoeg zijn er ook heel wat nadelen doorslaggevend om de samenwerking met een internationaal technisch tekenaar stop te zetten.

De meeste bedrijven, ondernemers en architecten krijgen doorgaans te kampen met (één van de) volgende issues

  • De communicatie met de technische tekenaar loopt stroef

  • Timings worden niet altijd helemaal nagekomen

  • Afspraken worden niet heel strikt nageleefd

Dat zijn uiteraard grote issues, maar ook problemen die op te lossen vallen. En daarom gingen wij op zoek naar een degelijke oplossing.

Vascoda stroomlijnt de outsourcing van technisch tekenwerk

En zo werd de basis voor Vascoda gelegd. Wij zijn het aanspreekpunt voor ondernemingen, zelfstandigen of architecten die hun technisch tekenwerk willen outsourcen. We hebben goede contacten en prijsafspraken met technisch tekenaars van over de hele wereld, met een uitgebreid netwerk in India.

Onze klanten kunnen rekenen op één aanspreekpunt in België, die voor hen de andere experts aanstuurt en opvolgt. Deze Belgische aanspreekpunten zijn stuk voor stuk technische experts met jarenlange ervaring. Ze hebben een diepgaande kennis van de beton- en de staalindustrie, maar kennen ook het reilen en zeilen van grote en kleine bedrijven.

Schermafbeelding 2021 06 10 om 16 01 16

Hoe werkt Vascoda?

Wanneer onze klanten komen aankloppen met een bepaald project, matchen wij een profiel met de juiste skills. De experts in India zijn vertrouwd met de Europese richtlijnen en kunnen dus inspelen op jouw noden… aan een aantrekkelijk tarief!

Ons team treedt op als coördinator/project manager tussen onze klanten en onze technische tekenaars. Onze teamleden begeleiden je project en maken de vertaalslag vanuit hun eigen ervaring. Dat doen ze op een transparante manier en met een probleemoplossende aanpak.

Klaar om jouw technisch tekenwerk uit te besteden?

Meer info? Nood aan technisch tekenaars?

Contacteer ons voor een oplossing op maat van jouw project.

The whole point of human-centered design is to tame complexity, to turn what would appear to be a complicated tool into one that fits the task, thats is understandable, usable, enjoyable.

Donald A. Norman